Ajankohtaista työoikeudessa: Uudistuva lainsäädäntö ja oikeuskäytäntö

1.2.2022 09:00

Koulutus järjestetään verkossa

Millainen on uusi yhteistoimintalaki? Miten uudistus näkyy käytännössä? Entä miten kilpailukieltosopimusten muutokset tulee ottaa huomioon? Mitä työoikeudellisia näkökohtia whistleblower-direktiivin edellyttämien ilmoituskanavien käytännön toteutuksessa tulee varmistaa? Mitä uutta on tulossa EU:sta? Mitä tuoreesta työoikeuden oikeuskäytännöstä voidaan oppia?

Suomen työlainsäädäntöön on tulossa merkittäviä muutoksia. Millä tavoin uuden yhteistoimintalain vaatimukset ja työsopimuslakiin tehtävät ja kilpailukieltosopimuksiin vaikuttavat muutokset näkyvät työpaikkojen arjessa? Miten työnantajien tulisi huomioida perhevapaauudistus? 

Whistleblower-direktiivi ja sen pohjalta luotava kansallinen lainsäädäntö puolestaan velvoittavat yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioita perustamaan sisäisen ilmoituskanavan ja niihin liittyvät menettelyt. Miten toteuttaa ilmoittajansuojan eri osa-alueet, kuten salassapito- ja vastuuvapaus? Entä mitä jos ilmoittajansuojelulain suojan edellytykset eivät täyty?  

Ajankohtaista työoikeudessa -webinaarisarjassa käsitellään merkittävien lainsäädäntöuudistusten lisäksi tuoretta työoikeuden oikeuskäytäntöä. Osallistumalla koulutussarjaan varmistat, että sinulla on hallussa kaikki työoikeuden lainsäädäntökentän ja oikeuskäytännön viimeisimmät muutokset!

Saat ajantasaiset tiedot työlakien muutoksista suoraan lainvalmistelussa mukana olleilta työoikeuden asiantuntijakouluttajilta. Syvennät myös ymmärrystä siitä, miten muutokset vaikuttavat työpaikkojen arkeen ja mitä haasteita tai ongelmakohtia muutoksiin voi liittyä.

Webinaarisarjan asiantunteviin kouluttajiin lukeutuvat muun muassa:

  • Nico Steiner, hallitusneuvos, työ- ja elinkeinoministeriö
  • Mika Kärkkäinen, asianajaja, Dittmar & Indrenius
  • Suvi Knaapila, asianajaja, osakas, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy
  • Seppo Koskinen, OTT, VTK, Professori emeritus, Turun yliopisto

Ajankohtaista työoikeudessa: uudistuva lainsäädäntö ja oikeuskäytäntö -webinaarisarja koostuu seuraavista osista:

Osallistu edullisesti koko sarjaan tai valitse sinua erityisesti kiinnostavat webinaarit.

Kenelle?

  • Asianajajille
  • Työoikeusjuristeille
  • HR-johdolle ja -asiantuntjoille
  • Esimiehille
  • Työnantaja- ja työntekijäjärjestön asiantuntijoille, asiamiehille, juristeille
Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

1.2.2022 09:00

Päättyy:  

5.10.2022 15:00

Tapahtumapaikka

Koulutus järjestetään verkossa


Lisätiedot

Edita Lakikoulutukset

020 450 2040

asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi

Sarjan tallenteet ovat osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Ilmoittautuessasi sarjan jo alettua saat käyttöösi jo pidettyjen osien tallenteet.

Kouluttajat

Nico Steiner, hallitusneuvos, työ- ja elinkeinoministeriö

Hallitusneuvos Nico Steiner toimii työ- ja elinkeinoministeriössä työelämän sääntely -ryhmässä. Pääasiallisesti hänen tehtäviinsä kuuluu työlainsäädännön valmistelu.

Mika Kärkkäinen, asianajaja, Dittmar & Indrenius

Mika Kärkkäinen on harjaantunut työoikeuden ammattilainen. Mikalla on laaja kokemus työsuhteeseen liittyvien riita-asioiden hoitamisesta. Hän on myös kirjoittanut useita kirjoja ja artikkeleita työoikeudesta.

Suvi Knaapila, asianajaja, osakas, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy

Suvi Knaapila on arvostettu työoikeuden ammattilainen ja toinen asianajotoimisto Dittmar & Indreniuksen työoikeuspraktiikan vetäjistä. Suvi neuvoo asiakkaita mm. työoikeuteen, ulkomaankomennuksiin sekä palkitsemiseen liittyvissä toimeksiannoissa.

Seppo Koskinen, OTT, VTK, Professori emeritus, Turun yliopisto

Seppo Koskinen on työoikeuden emeritusprofessori Turun yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta. Koskinen on kirjoittanut noin 500 julkaisua työoikeuden eri osa-alueilta. Hän on erikoistunut työsuhteen päättämiskysymyksiin. Seppo Koskinen on laajasti käytetty asiantuntija kaikenlaisissa työlainsäädäntöön liittyvissä asioissa.