HR & tietosuoja -webinaarisarja

7.9.2021 09:00

Koulutus järjestetään verkossa

Mitä tietoja henkilöstöstä saa kerätä ja kauanko tietoja saa säilyttää? Mitä tulee huomioida terveystietojen käsittelyyn liittyen? Miten koronavirustilanne edelleen vaikuttaa tähän kaikkeen? Miten tietosuoja toteutuu ns. whistleblowing-järjestelmissä?  

Millaisia tietoturvariskejä syntyy, kun esimerkiksi asiakastietoja viedään kotiin ja kun työnantaja ei voi kontrolloida, keitä tiloissa liikkuu? Mitkä ovat työnantajan vastuut työtilojen järjestelyistä, tietoturvasta ja tietosuojan huomioimisesta? Kuka vastaa, jos tapahtuu tietovuoto?

HR & tietosuoja -webinaarisarja syventyy tietoturvaan ja tietosuojaan henkilöstön henkilötietojen käsittelyn näkökulmasta  ja pureutuu käytännönläheisesti erilaisiin ajankohtaisiin kysymyksiin muun muassa etätyön tietoturvariskeihin liittyen. Sisältöä peilataan koronaviruksen aiheuttamaan erikoistilanteeseen ja huomioitavia asioita nostetaan tarpeen mukaan. 

Tietoturva, tietosuoja ja muut etätyön erityiskysymykset – tunnista työnantajan riskit -webinaarissa vastataan käytännönläheisesti kysymyksiin etätyön tekemisestä koronatilanne huomioiden sekä käydään läpi, mitkä mitkä ovat työnantajan vastuut työtilojen järjestelyistä, tietoturvasta ja tietosuojan huomioimisesta.  Webinaari käy monipuolisesti läpi, mitä esimiehen tai henkilöstöhallinnon tulee tietää tietoturva- ja tietosuoja-asioista etätyön näkökulmasta. 

Henkilöstöhallinnon tietosuoja -webinaarissa saat kattavan kuvan voimassaolevan tietosuojalainsäädännön vaatimuksista henkilöstöhallinnon näkökulmasta. 

Webinaarissa käydään läpi työsuhteen elinkaaren mukaisesti henkilötietojen keräämistä, säilyttämistä ja hävittämistä. Webinaarissa nostetaan esiin myös ajankohtaisia, kiperiä kysymyksiä  – esimerkiksi koronaviruksen osalta käsitellään erikseen työnantajan oikeus mitata kuumetta, koronavirukseen liittyvien tietojen oikeusperuste ja liikkumisen seuraamista koskevien tietojen käsittely pääpiirteissään. 

Osallistujat voivat lähettää Editan kautta kouluttajille kysymyksiä ennakkoon. Webinaarin aikana osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä webinaarin chatissa.

Webinaarisarja koostuu seuraavista osista:

Voit ilmoittautua edullisesti koko webinaarisarjaan tai valita sinua kiinnostavan yksittäisen webinaarin. Webinaarisarjan osat täydentävät toisiaan ja molempiin osiin osallistumalla saat monipuolista ymmärrystä henkilöstöhallinnon tietosuojasta sekä etätyön tietoturva- ja tietosuojakysymyksistä. 

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Webinaarisarja on tarkoitettu erityisesti kaikille henkilöstöhallinnon asiantuntijoille ja esimiehille. Se sopii myös henkilöstölakimiehille, työnantaja- ja työntekijäjärjestön asiantuntijoille ja lakimiehille, työoikeuslakimiehille sekä muille työelämän tietosuojan ja työlainsäädännön parissa työskenteleville.

 

Voit saada Editan tietosuojakoulutuksiin osallistumisesta CPE-pisteitä

Edita on tietosuojayhteisö IAPPin virallinen yhteistyökumppani ja järjestää IAPPin CIPP/E- ja CIPM-sertifikaattivalmennuksia. Arvostettujen tietosuojasertifikaattien ylläpito vaatii säännöllistä tietojen päivittämistä. 

Lisätietoja löydät täältä. Sertifikaatin haltijoiden tulee itse kirjata kouluttautumistietonsa IAPP.orgin järjestelmään.

iapp_training-partner-seal_rgb.jpg (164 KB)Alennukset & Edut

  • Edilexin käyttäjät: -15% koodilla EDILEX
  • Creditan käyttäjät: -15% koodilla CREDITA
  • Julkisen sektorin edustajat: -15% koodilla JULKINEN
  • Lakimiesliiton jäsen: -20% koodilla LAKIMIESLIITTO

Alennuskoodien alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy
Hinta
Määrä

Syötä alennuskoodi
Ilmoittautuminen päättyy 13.10.2021 21:00
400,00 € (+ALV 24%)

Määrä:


Ryhmähinta/hlö

Ilmoittautuminen päättyy 13.10.2021 21:00
300,00 € (+ALV 24%)

Määrä:


Ryhmähinta/hlö

Ilmoittautuminen päättyy 13.10.2021 21:00
240,00 € (+ALV 24%)

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:  

7.9.2021 09:00

Päättyy:  

14.10.2021 11:00

Tapahtumapaikka

Koulutus järjestetään verkossa


Lisätiedot

Edita Lakitieto

020 450 2040

asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi

Sarjan tallenteet ovat osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Ilmoittautuessasi sarjan jo alettua saat käyttöösi jo pidettyjen osien tallenteet.

Osallistujien palautetta: 

  • ‘’Sopivan tiivis asiakokonaisuus’’
  • Henkilöstöhallinnon tietosuoja: ‘’Asiat esitetty selkeästi ja esitysmateriaali tuki hyvin esitystä’’
  • ‘’Hyvä, käytännönläheinen koulutus. Kerrankin sellainen kokonaisuus, mistä jäi aidosti jotain käteenkin. Kiitos!”

Leena Alapuranen, OTL, CIPP/E, Senior legal counsel

Leena Alapuranen on tietosuojaan ja yksityisyyden suojaan perehtynyt lakimies. Leenalla on vankka kokemus tietosuoja-asetuksesta ja sen käytännön soveltamisesta. Leena on toiminut useita vuosia kouluttajana tietosuojaan liittyvissä aiheissa.

maria-penttila.jpg (56 KB)

Maria Penttilä, asianajaja, varatuomari, Asianajotoimisto Roihu Oy

Maria Penttilä on erityisesti työoikeuteen erikoistuneen Asianajotoimisto Roihu Oy:n osakas. Marialla on noin 15 vuoden laaja ja monipuolinen kokemus erilaisten työoikeudellisten toimeksiantojen hoitamisesta. Maria konsultoi päivittäin työnantajia heidän arkisissa työoikeuden haasteissa ja hoitaa myös säännöllisesti erilaisia työ- ja virkasuhteeseen liittyviä riita- ja rikosasioita.