HR & tietosuoja -koulutussarja

26.1.2023 09:00

Koulutus järjestetään verkossa

Mitkä ovat työhaastattelun “kielletyt kysymykset” ja mitä tietoja työnhakijasta saa kerätä? Miten työntekijöiden henkilötietoja tulee käsitellä työsuhteen aikana ja sen päättyessä? Mitä tulee huomioida terveystietojen käsittelyyn liittyen? Mitä erityistä whistleblowing-kanavassa on huomioitava tietosuojan näkökulmasta? 

Mitkä ovat työajan jouston mahdollisuudet hybridi- tai etätyössä? Miten työnantaja voi toteuttaa etätyön valvontaa, ja millaisia teknologioita siihen on sallittua käyttää? Miten tietosuoja tulee huomioida etä- ja hybridityössä? Mitä ottaa huomioon, jos työntekijä haluaisi työskennellä ulkomailta käsin?

Koulutussarja syventyy hr-juridiikan ajankohtaisiin kysymyksiin tietosuojasta, etätyöstä ja lähi- ja etätyötä yhdistävästä hybridimallista. Tietosuojaan perehtyneen juristin ja työoikeuteen erikoistuneen asianajajan johdolla käydään monipuolisesti ja käytännönläheisesti läpi, mitä henkilöstöhallinnossa tulee tietää voimassa olevan tietosuojalainsäädännön ja muun työlainsäädännön vaatimuksista. Kouluttajat käsittelevät työsuhteen elinkaaren mukaisesti henkilötietojen keräämistä, säilyttämistä ja hävittämistä. Koulutussarja käsittelee käytännönläheisellä otteella myös organisaatioissa yleistyneen etä- ja lähityötä yhdistelevän hybridimallin juridisia kysymyksiä.

Koulutussarja koostuu seuraavista osista:

Voit ilmoittautua edullisesti koko koulutussarjaan tai valita sinua kiinnostavan yksittäisen koulutuksen. Koulutussarjan osat täydentävät toisiaan, ja molempiin osiin osallistumalla saat monipuolista ymmärrystä henkilöstöhallinnon tietosuojasta sekä etä- ja hybridityöhön liittyvistä tietosuoja- ja muista työoikeuden erityiskysymyksistä.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu kaikille henkilöstöhallinnon asiantuntijoille ja esihenkilöille sekä työelämän tietosuojan ja työlainsäädännön parissa työskenteleville. Koulutus soveltuu sekä yksityisen että julkisen sektorin toimijoille. Erityisesti koulutus on suunnattu seuraaville:

 • Esihenkilö
 • Henkilöstöjohtaja
 • Henkilöstöpäällikkö
 • HR-asiantuntija
 • Palkkahallinnon asiantuntija
 • Työoikeusjuristi
 • Henkilöstöjuristi
 • Tietosuojajuristi
 • Tietosuojavastaava

Koulutuksen osallistuja saa:

 • Ajankohtaisen henkilöstöhallinnolle suunnatun tietopaketin tietosuojasta.
 • Mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja kommentteja kouluttajalle ennakkoon sekä koulutuksen aikana webinaarin chatissa. (Lähetä ennakkokysymyksesi: asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi).
 • Koulutusmateriaalin.
 • Koulutuksen webinaaritallenteen puolen vuoden ajaksi käyttöönsä.
 • Edilex-verkkopalvelun käyttöoikeuden määräajaksi (alkaen ilmoittautumisesta ja päättyen neljä viikkoa koulutuksen jälkeen).

Haluaisitko tilata omalle organisaatiollesi räätälöidyn koulutuksen? Tutustu tilauskoulutuksiimme.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Kouluttajat:

Leena Alapuranen, OTL, CIPP/E, Senior legal counsel

OTL, CIPP/E, Senior legal counsel Leena Alapuranen on tietosuojaan ja yksityisyyden suojaan perehtynyt juristi. Leenalla on vankka kokemus tietosuoja-asetuksesta ja sen käytännön soveltamisesta. Leena on toiminut useita vuosia kouluttajana tietosuojaan liittyvissä aiheissa. 

maria-penttila.jpg (56 KB)

Maria Penttilä, asianajaja, varatuomari, Asianajotoimisto Roihu Oy

Asianajaja, varatuomari Maria Penttilä on erityisesti työoikeuteen erikoistuneen Asianajotoimisto Roihu Oy:n osakas. Marialla on yli 15 vuoden laaja ja monipuolinen kokemus erilaisten työoikeudellisten toimeksiantojen hoitamisesta. Maria konsultoi päivittäin työnantajia heidän arkisissa työoikeuden haasteissa ja hoitaa myös säännöllisesti erilaisia työ- ja virkasuhteeseen liittyviä riita- ja rikosasioita.

Ajankohta

Alkaa:  

26.1.2023 09:00

Päättyy:  

15.2.2023 11:00

Tapahtumapaikka

Koulutus järjestetään verkossa


Lisätiedot

Edita Lakikoulutukset

020 450 2040

asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi

Sarjan tallenteet ovat osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Ilmoittautuessasi sarjan jo alettua saat käyttöösi jo pidettyjen osien tallenteet.