HR & tietosuoja -webinaarisarja

30.8.2022 09:00

Koulutus järjestetään verkossa

Mitä tietoja henkilöstöstä saa kerätä ja kauanko tietoja saa säilyttää? Mitkä ovat työhaastattelun “kielletyt kysymykset”? Mitä tulee huomioida terveystietojen käsittelyyn liittyen? Kuka vastaa ja miten toimia, jos tapahtuu tietovuoto?

Mitä erityispiirteitä etä- ja lähityötä yhdistelevään hybridimalliin liittyy? Millä tavoin työnantajan tulisi ohjeistaa työntekijöitään etätyöstä tai hybrimallista? Mitkä ovat työnantajan vastuut työtilojen järjestelyistä, tietoturvasta ja tietosuojan huomioimisesta? Mitä tulisi huomioida työsuojelun osalta etätyössä? 

Webinaarisarja syventyy hr-juridiikan ajankohtaisiin kysymyksiin tietosuojasta, etätyöstä ja lähi- ja etätyötä yhdistävästä hybridimallista. Tietosuojaan perehtyneen juristin ja työoikeuteen erikoistuneen asianajajan johdolla käydään monipuolisesti ja käytännönläheisesti läpi, mitä henkilöstöhallinnossa tulee tietää voimassa olevan tietosuojalainsäädännön ja muun työlainsäädännön vaatimuksista. Kouluttajat käsittelevät työsuhteen elinkaaren mukaisesti henkilötietojen keräämistä, säilyttämistä ja hävittämistä. Webinaarisarja käsittelee myös käytännönläheisellä otteella organisaatioissa yleistyneen etä- ja lähityötä yhdistelevän hybridimallin juridisia kysymyksiä.

Webinaarisarja koostuu seuraavista osista:

Voit ilmoittautua edullisesti koko webinaarisarjaan tai valita sinua kiinnostavan yksittäisen webinaarin. Webinaarisarjan osat täydentävät toisiaan ja molempiin osiin osallistumalla saat monipuolista ymmärrystä henkilöstöhallinnon tietosuojasta sekä etä- ja hybridityöhön liittyvistä tietosuoja- ja muista työoikeuden erityiskysymyksistä.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu kaikille henkilöstöhallinnon asiantuntijoille ja esihenkilöille sekä työelämän tietosuojan ja työlainsäädännön parissa työskenteleville. Koulutus soveltuu sekä yksityisen että julkisen sektorin toimijoille. Erityisesti koulutus on suunnattu seuraaville:

 • Esihenkilö
 • Henkilöstöjohtaja
 • Henkilöstöpäällikkö
 • HR-asiantuntija
 • Palkkahallinnon asiantuntija
 • Työoikeusjuristi
 • Henkilöstöjuristi
 • Tietosuojajuristi
 • Tietosuojavastaava

Koulutuksen osallistuja saa:

 • Ajankohtaisen henkilöstöhallinnolle suunnatun tietopaketin tietosuojasta.
 • Mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja kommentteja kouluttajalle ennakkoon sekä koulutuksen aikana webinaarin chatissa.
 • Koulutusmateriaalin.
 • Koulutuksen webinaaritallenteen puolen vuoden ajaksi käyttöönsä.
 • Edilex-verkkopalvelun käyttöoikeuden määräajaksi (alkaen ilmoittautumisesta ja päättyen neljä viikkoa koulutuksen jälkeen).


Voit saada tähän webinaarisarjaan osallistumalla 4 IAPPin CPE-krediittiä!

Edita on tietosuojayhteisö IAPPin virallinen yhteistyökumppani ja järjestää IAPPin CIPP/E- ja CIPM-sertifikaattivalmennuksia. 

Arvostettujen tietosuojasertifikaattien ylläpito vaatii säännöllistä tietojen päivittämistä. IAPP edellyttää 20 ylläpitokoulutuspisteen (CPE (Continuous Privacy Education) credits) hankkimista jokaisen sertifikaatin hankkimista seuraavan 2-vuotiskauden aikana, jotta sertifikaatti pysyy voimassa.

Kouluttautumispisteitä voi hankkia osallistumalla muun muassa IAPPin ja yhteistyökumppaneiden järjestämiin, tietosuojaa käsitteleviin koulutuksiin ja tapahtumiin.

Yksi kahden tunnin mittainen webinaari tarjoaa 2 CPE-pistettä. Sertifikaatin haltijoiden tulee itse kirjata kouluttautumistietonsa IAPP.orgin järjestelmään.

iapp_training-partner-seal_rgb.jpg (164 KB)

 

Ryhmäetuhinnan saa, kun samasta organisaatiosta ilmoitetaan monta osallistujaa samalla kertaa.
Koulutussarjoista ei myönnetä jäsen- eikä kampanja-alennuksia.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Osallistujien palautetta

Tietoturva, tietosuoja ja muut etätyön erityiskysymykset:

 • ‘’Sopivan tiivis asiakokonaisuus’’ 
 • ‘’Selkeäsanaiset puhujat, osasivat myös heittäytyä kysymyksiin’’

Henkilöstöhallinnon tietosuoja:

 • ‘’Asiat esitetty selkeästi ja esitysmateriaali tuki hyvin esitystä’’ 
 • Selkeät ja asiantuntevat kouluttajat. Hyvä materiaali, joka tuli tutustuttavaksi etukäteen, kysymyksiä sai esittää ja niihin sai vastaukset koulutuksen aikana.’’
 • ‘’Hyvä, käytännönläheinen koulutus. Kerrankin sellainen kokonaisuus, mistä jäi aidosti jotain käteenkin. Kiitos!”

Kouluttajat

Leena Alapuranen, OTL, CIPP/E, Senior legal counsel

Leena Alapuranen on tietosuojaan ja yksityisyyden suojaan perehtynyt juristi. Leenalla on vankka kokemus tietosuoja-asetuksesta ja sen käytännön soveltamisesta. Leena on toiminut useita vuosia kouluttajana tietosuojaan liittyvissä aiheissa.

maria-penttila.jpg (56 KB)

Maria Penttilä, asianajaja, varatuomari, Asianajotoimisto Roihu Oy

Maria Penttilä on erityisesti työoikeuteen erikoistuneen Asianajotoimisto Roihu Oy:n osakas. Marialla on yli 15 vuoden laaja ja monipuolinen kokemus erilaisten työoikeudellisten toimeksiantojen hoitamisesta. Maria konsultoi päivittäin työnantajia heidän arkisissa työoikeuden haasteissa ja hoitaa myös säännöllisesti erilaisia työ- ja virkasuhteeseen liittyviä riita- ja rikosasioita.

Ajankohta

Alkaa:  

30.8.2022 09:00

Päättyy:  

13.9.2022 11:00

Tapahtumapaikka

Koulutus järjestetään verkossa


Lisätiedot

Edita Lakikoulutukset

020 450 2040

asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi

Sarjan tallenteet ovat osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Ilmoittautuessasi sarjan jo alettua saat käyttöösi jo pidettyjen osien tallenteet.