Rakennusjuridiikan webinaarisarja

7.10.2022 09:00

Koulutus järjestetään verkossa

Mitä kaikkea tilaajan tiedonantovelvollisuuteen kuuluu? Onko vastuuta annetuista tiedoista mahdollista rajoittaa? Millaisista asioista urakoitsijan on huomautettava rakennuttajaa urakan aikana? Mitä tilaajan suunnitteluvastuu pitää sisällään ja millaisia vastuita myötävaikutusvelvollisuuden laiminlyöntiin liittyy?

Rakennusjuridiikan webinaarisarja käsittelee urakan osapuolten vastuita ja velvollisuuksia urakan aikana, keskittyen tilaajan tiedonantovelvollisuuteen ja urakoitsijan selonottovelvollisuuteen, tilaajan suunnitteluvastuuseen ja urakoitsijan virhevastuuseen. 
Sarjassa käydään myös läpi tuoretta oikeuskäytäntöä ja analysoidaan sen vaikutuksia.

Kenelle?

Koulutussarja soveltuu asianajajille ja muille juristeille, rakennuttajille, urakoitsijoille, rakennusyritysten työnjohdolle ja johtohenkilöille, rakennusalan konsulteille ja muille rakennusjuridiikan osaamista työssään tarvitseville asiantuntijoille.

Kouluttajina toimivat Karri Kivioja, OTK, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja, Rakennusjuridiikka Kivioja, Ville Laine, asianajaja, osakas, Properta Asianajotoimisto Oy ja Johan Appelqvist, DI, operatiivinen johtaja, Fimpec PMO Oy sekä Annika Luhtanen, councel, Lexia Asianajotoimisto Oy.

Rakennusjuridiikan webinaarisarja sisältää seuraavat osat:

Voit ilmoittautua edullisesti koko webinaarisarjaan tai valita sinua kiinnostavan yksittäisen webinaarin.

Näin toimit webinaariosallistujana

Tervetuloa osallistujaksi Editan webinaariin! Täältä löydät ohjevideon, joka johdattaa sinut sujuvaan webinaarikokemukseen.

Ryhmäetuhinnan saa, kun samasta organisaatiosta ilmoitetaan monta osallistujaa samalla kertaa.
Koulutussarjoista ei myönnetä jäsen- eikä kampanja-alennuksia.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Kouluttajat

Ville Laine, asianajaja, osakas, OTL, Properta Asianajotoimisto Oy

Asianajaja Ville Laineella on yli 15 vuoden kokemus rakennushankkeiden sopimusasioista ja rakennushankkeisiin liittyvästä riidanratkaisusta. Tyypillisesti Ville avustaa sekä tilaajia että urakoitsijoita erilaisissa virheisiin, viivästyksiin sekä lisä- ja muutostöihin liittyvissä urakkariidoissa tai konsulttitoiminnan yleisiin sopimusehtoihin (KSE) liittyvissä riitatilanteissa. Ville on julkaissut useita alaansa liittyviä teoksia ja artikkeleita sekä luennoi säännöllisesti eri järjestöjen tilaisuuksissa.

Johan Appelqvist, DI, operatiivinen johtaja, Fimpec PMO Oy

Johan Appelqvistilla on 20 vuoden kansainvälinen kokemus vaativien rakennushankkeiden ajanhallinnasta ja optimoinnista, sekä 15 vuoden kokemus tietomallien käytöstä rakennushankkeiden suunnittelussa ja tuotannonohjauksessa. Johan on tunnettu luennoitsija ja kouluttaja aikataulusuunnittelun ja -ohjauksen, tietomallintamisen ja LEAN menetelmien hyödyntämisessä rakennushankkeiden ohjauksessa. Hän on uransa aikana konsultoinut yli 50 rakennusyrityksen muutosprosessia ympäri maailmaa. Viime vuosien aikana Johanin on toiminut asiantuntijana usean urakkariidan selvittelyssä sekä Suomessa ja Ruotsissa.

kivioja-karri.png (65 KB)

Karri Kivioja, OTK, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja, Rakennusjuridiikka Kivioja

Karri Kivioja toimii rakennusalan juridiikkaan erikoistuneena yrittäjänä. Aiemmin hän toimi Talonrakennusteollisuus ry:ssä sopimusjuridiikasta vastaavana lakimiehenä ja vastasi työssään muun muassa YSE 1998 -ehtoihin liittyvistä tulkinnoista sekä uusien toteutusmuotojen sopimuksellisesta kehittämisestä. Kivioja on toiminut esimerkiksi Rakennustietosäätiön allianssisopimuksia, elinkaarisopimuksia ja PPP-sopimuksia laativissa toimikunnissa. Kivioja on aiemmin toiminut myös asianajajana urakkariitoihin ja muuhun rakennusalan juridiikkaan erikoistuen.

annika-luhtanen-1.png (264 KB)

Annika Luhtanen, Senior Associate, Lexia Asianajotoimisto Oy

Annika Luhtanen on hoitanut uransa aikana asunto-, rakentamis- ja kiinteistöjuridiikkaan liittyviä toimeksiantoja useiden asianajotoimistojen palveluksessa. Luhtasella on myös laaja-alainen sopimus- ja riitatoimeksiantojen kokemus ja hän on toiminut niin rakennuttajien, urakoitsijoiden, perustajaosakkaiden kuin tilaajienkin edustajana lukuisten rakennusprojektien eri vaiheissa. Annika vastaa Lexia Asianajotoimistossa asumisen ja kiinteistönhallinnan praktiikasta.

Ajankohta

Alkaa:  

7.10.2022 09:00

Päättyy:  

29.11.2022 15:00

Tapahtumapaikka

Koulutus järjestetään verkossa


Lisätiedot

Edita Lakikoulutukset

020 450 2040

asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi

Sarjan tallenteet ovat osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Ilmoittautuessasi sarjan jo alettua saat käyttöösi jo pidettyjen osien tallenteet.