Terveydentila ja työkyky työsuhteessa: tietopaketti työpaikkojen arkeen -webinaarisarja

21.4.2022 09:00

Koulutus järjestetään verkossa

Vähennä sairauspoissaoloja ja hoida työkyvyttömyystilanteet juridisesti oikein!

Mitä työntekijältä voidaan edellyttää oman työkykynsä ylläpitämiseksi? Millainen tietojenvaihto työnantajan ja työterveyshuollon kesken on sallittua? Missä tilanteissa on oikeus poissaoloon tai palkkaan? Miten rokotetietoja käsitellään? Onko koeaikapurku mahdollinen alentuneen työkyvyn johdosta? Mitä sairausperusteiselta irtisanomiselta edellytetään?

Neliosainen webinaarisarja syventyy näihin ja moniin muihin ajankohtaisiin ja haastaviin kysymyksiin sairauspoissaoloihin ja työkykyyn liittyen. Koulutussarja tarjoaa tietoa ja työkaluja, jotka auttavat toimimaan oikein organisaatiosi arjen käytännön tilanteissa.

Sairauspoissaolot ovat organisaatioissa suuri kuluerä ja johtamiskäytänteiden haastaja. On tärkeää, että työpaikalle on rakennettu toimivat käytännöt ja että erilaiset työkyvyttömyystilanteet hoidetaan oikein. Pitkittynyt koronaepidemia heijastuu monin tavoin työpaikkojen arkeen – tilanne on asettanut työnantajat uudenlaisten haasteiden äärelle työkyvyn ylläpitämiseen, sairauspoissaoloihin ja terveystietojen käsittelyyn liittyen. 

Työoikeuden, tietosuojan ja työterveyden asiantuntijoiden moninäkökulmaiseen osaamiseen perustuva webinaarisarja vastaa erilaisiin käytännön haasteisiin ja ajankohtaisiin kysymyksiin. Webinaarisarjassa tarkastellaan terveydentilan ja työkyvyn merkitystä, selvittämistä ja ylläpitoa työsuhteen elinkaaren aikana  rekrytointivaiheesta työsuhteen päättymiseen.  Lisäksi käsitellään työntekijän terveydentilaa ja sairauspoissaoloja koskevien tietojen käsittelyä ja suojaamista. Aiheita peilataan ajankohtaisiin työpaikoilla ilmeneviin kysymyksiin, kuten työntekijöiden rokotetietojen käsittelyyn.  

Webinaarisarja tarjoaa lisäksi käytännön ratkaisukeinoja työnantajan ja työterveyshuollon välisen vastuunjaon selkiyttämiseen, yhteistyön kehittämiseen ja usein esiintyvien ongelmien ratkaisuun. Pääpaino on työsuhteisessa työssä, mutta tarvittaessa käsitellään myös virkasuhteita (mm. työkyvyn arviointi).

Terveydentila ja työkyky työsuhteessa: tietopaketti työpaikkojen arkeen -webinaarisarja koostuu seuraavista osista:

Voit osallistua edullisesti koko sarjaan tai valita sinua erityisesti kiinnostavan webinaarin.

Voit osallistua webinaariin helposti omalla tietokoneellasi. Webinaarin chatissa voit esittää kouluttajille mieltäsi askarruttavia kysymyksiä ja osallistua keskusteluun. Voit lähettää kysymyksiä myös ennakkoon. Webinaarit tallennetaan ja ovat osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen.

Kenelle?

  • HR-johdolle, -päälliköille ja -asiantuntijoille
  • esimiehille
  • luottamusmiehille ja pääluottamusmiehille
  • työntekijä- ja työnantajajärjestöjen asiantuntijoille ja asiamiehille
  • työoikeuslakimiehille
  • asianajajille, tuomareille
  • työterveyshuollon ammattilaisille
Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

21.4.2022 09:00

Päättyy:  

24.5.2022 12:15

Tapahtumapaikka

Koulutus järjestetään verkossa


Lisätiedot

Edita Lakikoulutukset

020 450 2040

asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi

Sarjan tallenteet ovat osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Ilmoittautuessasi sarjan jo alettua saat käyttöösi jo pidettyjen osien tallenteet.

Kouluttajat

paanetoja-jaana.png (62 KB)

Jaana Paanetoja, OTT, työ- ja sosiaalioikeuden dosentti

Jaana Paanetoja on puolueeton työoikeuden moniosaaja. Hänellä on laaja ja monipuolinen kokemus opettajana ja kouluttajana eri yhteisöissä sekä kirjojen ja artikkeleiden kirjoittajana. Muun ohessa hän on osallistunut lainvalmisteluun, työneuvoston ja työtuomioistuimen toimintaan.

minna-pihlajamaki.jpg (214 KB)

Minna Pihlajamäki, LT, työterveyshuollon erikoislääkäri

Minna Pihlajamäki tutki väitöskirjassaan työterveyshuollossa käytettyjen kyselyjen ennustearvoa työkyvyttömyyteen. Hänellä on pitkä ja monipuolinen ura työterveyden palveluiden kehittämisestä, johtamisesta sekä kouluttamisesta.

Leena Alapuranen, OTL, CIPP/E, Senior Legal Counsel

Leena Alapuranen on tietosuojaan ja yksityisyyden suojaan perehtynyt lakimies. Leenalla on vankka kokemus tietosuoja-asetuksesta ja sen käytännön soveltamisesta. Leena on toiminut useita vuosia kouluttajana tietosuojaan liittyvissä aiheissa.