Whistleblowing -webinaarisarja

12.10.2022 09:00

Koulutus järjestetään verkossa

Mitä kaikkea tulee huomioida whistleblowing-kanavan käyttöönotossa? Miten tulisi toimia, jos pilliin puhalletaan? Miten whistleblowing-kanavaan tulleiden ilmoitusten käsittely ja esiselvitys tulisi toteuttaa? Mitä työoikeudellisia seuraamuksia voi aiheutua väärinkäytökseen syyllistyneelle? Mikä on organisaation johdon vastuu organisaatiossa tapahtuvista laiminlyönneistä? 

Whistleblowing-webinaarisarjassa käsittelemme käytännönläheisellä otteella ilmoituskanavan käyttöönottoa, whistleblowing-tutkinnan oikeanlaista toteuttamista ja väärinkäytöksiin liittyviä seuraamuksia työntekijälle sekä johdon vastuuta organisaatiossa tapahtuneista väärinkäytöksistä.  

Koulutuksessa käydään myös läpi konkreettisia ilmoituskanaviin liittyviä työ- ja rikosoikeudellisia ongelmakohtia sekä tietosuojalainsäädännön vaatimuksia. Koulutussarjan osallistujat saavat kattavan tietopaketin ilmoituskanavan osapuolten oikeuksista ja velvollisuuksista sekä työkaluja juridisten haasteiden selättämiseen. 

Kenelle?

Koulutussarja soveltuu yksityisen ja julkisen sektorin asiantuntijoille, kuten asianajajille ja muille juristeille, compliance-ammattilaisille, organisaatioiden johdolle sekä henkilöstöhallinnossa ja sisäisessä tarkastuksessa työskenteleville.

Webinaarisarjan asiantuntevat kouluttajat: 

  • Mika Kärkkäinen, asianajaja, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy
  • Suvi Knaapila, asianajaja, osakas, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy
  • Hanna-Mari Manninen, asianajaja, osakas, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy
  • Viivi Lajunen, perustajaosakas, Tvenda Oy
  • Tytti Saarinen, perustajaosakas, Tvenda Oy
  • Salha Hanna, legal business partner, Wiidare Oy

Webinaarisarja koostuu seuraavista osista:

Voit ilmoittautua edullisesti koko webinaarisarjaan tai valita sinua kiinnostavan yksittäisen webinaarin.

Ryhmäetuhinnan saa, kun samasta organisaatiosta ilmoitetaan monta osallistujaa samalla kertaa.
Koulutussarjoista ei myönnetä jäsen- eikä kampanja-alennuksia.

Haluaisitko tilata omalle organisaatiollesi räätälöidyn koulutuksen? Pyydä tarjous.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

12.10.2022 09:00

Päättyy:  

23.11.2022 11:00

Tapahtumapaikka

Koulutus järjestetään verkossa


Lisätiedot

Edita Lakikoulutukset

020 450 2040

asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi

Sarjan tallenteet ovat osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Ilmoittautuessasi sarjan jo alettua saat käyttöösi jo pidettyjen osien tallenteet.

Kouluttajat:

mika_karkkainen.jpg (114 KB)

Mika Kärkkäinen, asianajaja, VT, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy 

Mika Kärkkäinen on harjaantunut työoikeuden ammattilainen. Mikalla on laaja kokemus työsuhteeseen liittyvien riita-asioiden hoitamisesta. Hän on myös kirjoittanut useita kirjoja ja artikkeleita työoikeudesta.

suvi-knaapila.png (5.04 MB)

Suvi Knaapila, asianajaja, osakas, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy 

Suvi Knaapila on arvostettu työoikeuden ammattilainen ja asianajotoimisto Dittmar & Indreniuksen työoikeuspraktiikan vetäjä. Suvi neuvoo asiakkaita mm. työoikeuteen, työelämän tietosuojaan ja ilmoituskanaviin liittyvissä toimeksiannoissa.

viivi-lajunen-1.jpg (383 KB)

Viivi Lajunen, Perustajaosakas, Tvenda Oy

Viivillä on yli 10 vuoden kokemus vaativista taloudellisista väärinkäytöstutkinnoista, vahinkolaskelmista, compliance-tarkastuksista, konkursseihin ja saneerauksiin liittyvistä erityistarkastuksista, valtionavustusten tarkastamisesta sekä tilinpäätösten vääristelyyn liittyvistä tutkinnoista. Viivi on työskennellyt useissa kansainvälisissä projekteissa ja omaa kokemusta niin julkisen kuin yksityisen sektorin tarkastuksista Suomessa.

tytti-saarinen-1.jpg (407 KB)

Tytti Saarinen, Perustajaosakas, Tvenda Oy 

Tytillä on vahva kokemus erilaisten taloudellisten väärinkäytösten tutkimisesta, rahanpesututkinnoista, konkursseihin ja saneerauksiin liittyvistä erityistarkastuksista, vahinkolaskelmista sekä talousraportoinnista. Hän on suorittanut Certified Anti-Money Laundering Specialist (CAMS) sekä Certified Fraud Examiner (CFE) -tutkinnot. Tytti on toiminut asiantuntijatodistajana ja puhujana/kouluttajana eri alojen seminaareissa

salha-hanna.jpg (4.99 MB)

Hanna Salha, Legal Business Partner, Wiidare Oy 

Salha on avustanut eri toimialoilla toimivia suomalaisia ja kansainvälisiä organisaatioita sekä julkishallinnon asiakkaita tietosuoja-asioissa jo lähes kymmenen vuoden ajan. Salhalla on laaja kokemus tietosuojaan liittyvästä operatiivisesta työstä ja vaativista juridisista kysymyksistä. Hänellä on erityisosaamista myös tietoturvaan ja digitalisaatioon liittyvästä juridiikasta. Salha avustaa asiakkaita säännöllisesti mm. tietosuojakäytäntöjen suunnittelussa ja käyttöönotossa, dokumenttien laadinnassa ja sopimusneuvotteluissa, vaikutustenarvioinneissa, tietoturvaloukkaustilanteissa sekä viranomaismenettelyissä ja oikeudenkäynneissä. Salha on myös pidetty kouluttaja tietosuoja-asioissa.

hka_8347.jpg (867 KB)

Hanna-Mari Manninen, asianajaja, osakas, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy

Hanna-Mari Manninen vastaa Dittmar & Indreniuksen Corporate Advisory, Compliance & Sustainability -palveluista. Hän on erikoistunut yli 10 vuoden ajan rahoitusjärjestelyihin ja -regulaatioon, minkä ohella hänellä on laaja kokemus eri yhteisöjen corporate governancen kehittämisestä ja compliance-kysymyksistä. Hän on keskittynyt myös vastuullisuuteen liittyvään sääntelyyn erityisesti yhtiön johdon näkökulmasta. Työnsä ohella Hanna-Mari Manninen vaikuttaa useiden yhteisöjen hallituksissa.