Ympäristöoikeuden webinaarisarja

4.10.2022 13:00

Koulutus järjestetään verkossa

Ympäristöoikeuden webinaarisarja tarjoaa tehokkaan tietopaketin ympäristösääntelyn ajankohtaisista muutoksista ja tuoreesta oikeuskäytännöstä.

Ympäristölakeja uudistetaan. Mikä muuttuu? Seuraako oikeuskäytäntö perässä?

Webinaarisarjan kaksi ensimmäistä osaa käsittelevät ympäristölainsäädännön uudistuksia. 

Sarjan ensimmäinen webinaari käsittelee uudistuvaa luonnonsuojelulakia ja ilmastolakia sekä muutosten vaikutuksia. Uudistuksia tarkastellaan sekä lainsäätäjän että elinkeinoelämän näkökulmista. Toinen webinaareista pureutuu ympäristövahinkojen toissijaisia vastuujärjestelmiä koskevaan ns. TOVA-uudistukseen sekä teollisuuspäästödirektiivin muutoksiin. 

Sarjan kolmannessa osassa kouluttajat pureutuvat tuoreisiin ja kiinnostaviin oikeustapauksiin. He analysoivat tuoretta ympäristöoikeudellista oikeuskäytäntöä ja sen synnyttämiä tulkintalinjoja. 

Webinaarisarja koostuu seuraavista osista:

Sarjan kouluttajat:

  • Pasi Kallio, lainsäädäntöneuvos, ympäristöministeriö
  • Outi Kumpuvaara, hallitussihteeri, ympäristöministeriö
  • Suvi Kurki-Suonio, Associate, HPP Asianajotoimisto Oy
  • Kari Marttinen, asianajaja, osakas, HPP Asianajotoimisto Oy
  • Oili Rahnasto, hallitusneuvos, ympäristöministeriö
  • Satu Räsänen, johtava asiantuntija, ATCS

Voit osallistua edullisesti koko sarjaan tai valita sinua kiinnostavan yksittäisen koulutuksen.

Näin toimit webinaariosallistujana

Tervetuloa osallistujaksi Editan webinaariin! Täältä löydät ohjevideon johdattaa sinut sujuvaan verkkoseminaari-kokemukseen. 

Ryhmäetuhinnan saa, kun samasta organisaatiosta ilmoitetaan monta osallistujaa samalla kertaa.
Koulutussarjoista ei myönnetä jäsen- eikä kampanja-alennuksia.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Kouluttajat

Pasi Kallio, lainsäädäntöneuvos, ympäristöministeriö

Outi Kumpuvaara, hallitussihteeri, ympäristöministeriö

Kari Marttinen, asianajaja, osakas, HPP Asianajotoimisto Oy

Kari Marttinen on yksi maan johtavista ympäristöoikeuden osaajista. Hänen erikoisasemaistaan ovat suurten teollisuus- ja infrastruktuurihankkeiden monimutkaiset lupa- ja muutoksenhakumenettelyt sekä maankäytön suunnittelun prosessit. Myös vanhojen teollisuusalueiden pilaantumisvastuut ja niihin liittyvät riidat kuuluvat Marttisen erityisosaamiseen. Hänellä on pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus luonnonsuojelun ja infrahankkeiden välisten konfliktien ratkaisemisessa.

Suvi Kurki-Suonio, Associate, HPP Asianajotoimisto Oy

Suvi Kurki-Suonio on erikoistunut ympäristöoikeuteen. Hänen erikoisosaamistaan ovat uusiutuvan energian hankkeisiin liittyvät ympäristö- ja maankäyttökysymykset sekä jäte- ja kiertotalousoikeus. Hän avustaa asiakkaita myös ympäristölupamenettelyissä, hallintoprosesseissa sekä ympäristövastuita ja luonnonsuojelua koskevissa kysymyksissä.

oilli-rahnasto22012020_3.jpg (567 KB)

Oili Rahnasto, hallitusneuvos, ympäristöministeriö

Hallitusneuvos Oili Rahnasto toimii ympäristöministeriössä ympäristönsuojeluosastolla päästöt ja ympäristöriskit –yksikön päällikkönä. Yksikön tehtäväalaan kuuluu ympäristönsuojelulainsäädännön, ympäristöluvituksen ja valvonnan kehittäminen, teollisuuden ympäristönsuojelu ja ilmansuojelu sekä ympäristövastuisiin ja ympäristöriskien torjuntaan liittyviä asioita.

satu-rasanen.jpg (988 KB)

Satu Räsänen, johtava asiantuntija, ACTS

Satu Räsänen toimii konsulttiyhtiö ACTS:n ympäristölainsäädännöstä vastaavana johtavana asiantuntijana sekä yhtiön toimitusjohtajana. ACTS tarjoaa kotimaisen ja EU:n ympäristölainsäädännön ja -politiikan seurannan ja vaikutusarvioinnin palveluita yrityksille ja muille organisaatioille. Ennen ACTS:ia Satu Räsänen toimi pitkään lainvalmistelutehtävissä ympäristöministeriössä sekä yritysten ympäristölainsäädännöstä vastaavana johtavana asiantuntijana Elinkeinoelämän keskusliitto ry:ssä.

Ajankohta

Alkaa:  

4.10.2022 13:00

Päättyy:  

9.11.2022 11:00

Tapahtumapaikka

Koulutus järjestetään verkossa


Lisätiedot

Edita Lakikoulutukset

020 450 2040

asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi

Sarjan tallenteet ovat osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Ilmoittautuessasi sarjan jo alettua saat käyttöösi jo pidettyjen osien tallenteet.