Mitä on hyvinvointiosaaminen lukioissa?

1.2.2023 14:00

Verkossa

Koulutus auttaa kehittämään oppilaitosten toimintakulttuuria yhteisöllisempään suuntaan. Osallistuja saa välineitä hyvinvoinnin ja jaksamisen parempaan huomioimiseen oppilaitosten arjessa.

Koulutus auttaa kehittämään oppilaitosten toimintakulttuuria yhteisöllisempään suuntaan. Tiimit, tiimioppiminen, yhteiskehittäminen sekä yhteisopettajuus ovat tulevaisuuden pedagogisia suuntia. Erityisesti koronapandemian aikana ja sen jälkeen hyvinvointiosaaminen ja -johtaminen on korostunut.

Koulutus antaa keinoja myös siihen, miten yhteisössä luodaan tulevaisuuden uskoa ja keskitytään olennaiseen. Siinä perehdytään myös digitaaliseen osaamiseen ja sen hyödyntämiseen pedagogisena vahvuutena.

 

Kenelle koulutus on tarkoitettu

  • Rehtorit, apulaisrehtorit, johtoryhmäläiset, opetushallinnossa työskentelevät
  • Kaikki oppilaitosten kehittämisestä kiinnostuneet

 

Koulutuksen keskeiset sisällöt

Mitä on hyvinvointiosaaminen lukioissa?
Tavoite: hyvinvoinnin ja jaksamisen parempi huomioiminen oppilaitosten arjessa

  • Hyvinvointijohtaminen, hyvinvointikyselyt ja merkityksellisyys
  • Mitä on tiimijohtaminen
  • Tiimioppiminen, tiimisopimus ja hyvä tiimi
  • Liikkuva opiskelu ja hyvinvointijohtaminen
  • Opetusteknologia oppimisen ja jaksamisen tukena
  • Laatujohtaminen (tavoitteet, implementaatio ja mittarit)

 

Koulutusaika ja -paikka

Koulutus käsittää kaksi webinaaria: 
1. webinaari ke 1.2.2023 klo 14.00-17.00 
2. webinaari ma 6.2.2023 klo 14.00-17.00 


Hinta

Ennakkovaraajan etuhinta 165 € + alv 24 %/hlö 31.12.2022 saakka. Tämän jälkeen normaalihinta 189 € + alv 24 %/hlö.

Hinta sisältää kaksi iltapäiväwebinaaria ja koulutusmateriaalin. 

 

Perumisehdot

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. Myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle henkilölle.

Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

 

Tilaa koulutus 

Jos haluat tilata koulutuksen omaan kuntaasi tai kouluusi, ole yhteydessä Anna Heleniukseen, anna.helenius@edita.fi tai p. 040 762 4562

Tilauskoulutukset suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä tilaajan kanssa, ja ne räätälöidään tilaajan koulutus- ja kehittämistarpeiden mukaisesti.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

1.2.2023 14:00

Päättyy:  

6.2.2023 17:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa


Lisätiedot

Edita koulutukset

050 328 3440

info.koulutukset@edita.fi

Kouluttajat

aki-puustinen_elokuu-2022.png (320 KB)

FM Aki Puustinen on Muuramen lukion rehtori sekä historian, yhteiskuntaopin ja yrittäjyyden opettaja. Aki on toiminut useissa Opetushallituksen rahoittamissa opetusteknologiahankkeissa koordinaattorina ja projektipäällikkönä. Viimeisimmät näistä ovat opetusteknologia- ja oppimisympäristöhankkeet FinEduVR – virtuaalitodellisuus ja elämyksellinen oppiminen lukiossa sekä FinEduAI – tekoäly lukiolaisen oppimispolulla.

Aki on pitkän linjan yrittäjyyskasvattaja ja tiimivalmentaja. Hän on toiminut rehtorikouluttajana Koulutusjohtamisen Instituutissa JYU sekä Opetushallituksen konsulttina Venäjän Karjalan yrittäjyyskasvatusprojektissa.

 

niina-holopainen.jpeg (161 KB)

FM Niina Holopainen on toiminut koulutuksen parissa 15 vuotta ja työskentelee tällä hetkellä lukion englannin lehtorina ja ylioppilaskokeista vastaavana opettajana Joensuun yhteiskoulun lukiossa. Kehittäjäopettajan tehtävä on johtanut myös perusopetuksen ja lukiokoulutuksen kehittämishankkeisiin; viimeisimpänä lukiouudistuksen toimeenpano Joensuussa ja seudullisen LOPS-työn koordinointi lukuvuonna 2019–2020.

Niina on mukana myös erilaisissa OPH- ja Erasmus-hankkeissa. Vuoden 2021 lopussa maaliin saatettu FinEduAI-hanke ja tekoälyn hyödyntäminen lukioyhteisön hyvinvoinnin lisäämisessä saavutti laajaa kiinnostusta.