OPPIVA-verkosto: Vertaisauditointi 2022-2023 -webinaari

10.11.2022 14:00

Verkossa

OPPIVA Vertaisauditointi 2022-2023

Koronapandemia keskeytti OPPIVA-verkoston vertaisauditointien käynnit päiväkodeissa keväällä 2020, mutta syksyllä 2021 ne saatiin tehtyä. Vuonna 2023 alkaa OPPIVA-verkostossa vertaisauditoinnin toinen aalto, johon haetaan halukkaita uusia kuntia ja niiden päiväkoteja ja peruskouluja. Mukaan pääsee neljä uutta kuntaa ja kaikkiaan 16 peruskoulua ja 8-12 päiväkotia. 

 

Mistä on kysymys?

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen pedagogiikan vertaisauditoinnista monimenetelmäisesti. Syvällinen auditointi antaa suunnan, tavoitteita ja vauhtia pedagogiikan kehittämiselle.

MIKSI TARVITAAN?

Koronapandemia on vaikeuttanut kehittämistyötä ja nyt on hyvä hetki ottaa uusi innostava askel. Vertaisauditointi antaa kehittämissuosituksia ja kehittäviä kysymyksiä pedagogiikan ja toiminnan tavoitteelliseen kehittämiseen.

MITEN SE TOIMII?

Vertaisauditointi on tutkimustietoon perustuva prosessi, jossa vertaisauditoijat ovat kollegoita OPPIVA-verkoston päiväkodeista tai peruskouluista. Toimintamallia on pilotoitu ja kehitetty OPPIVA-verkostossa ja Oppiva Pohjantähti-hankkeessa vuodesta 2017 alkaen. OPPIVA-verkoston lisäksi vertaisauditoinnin käytännön toteutusta tukevat Hannu Laukkanen ja Peter Johnson sekä HowSpacen älykkäät ratkaisut. 

MITÄ TAPAHTUU?

Yhteinen kehittäminen auttaa kaikkia onnistumaan yhdessä. Lähtökohtana vertaisuus eli se, että kohdataan arjen työssä ja autetaan kollegoita kehittymään. Kyselyin, haastatteluin ja käynnein saadaan yksikkökohtaisia tuloksia, joiden perusteella luodaan positiivisia kehitysnäkymiä tulevaan.

MILLOIN ON OIKEA HETKI?

Juuri nyt on oikea hetki! Vuoden 2023 alussa alkavan toisen aallon tulokset ovat osallistujien käytettävissä kesän 2023 aikana. Tervetuloa mukaan!

Kysy lisää: Tarja Tuomainen, tarja.tuomainen@edita.fi tai Hannu Laukkanen, hannu.laukkanen@propractica.fi 

 

Webinaari vertaisauditoinnista

OPPIVA-verkosto järjestää vertaisauditoinnista maksuttoman webinaarin 10.11.2022 klo 14.00–15.30. Se on tarkoitettu vertaisauditoinnista kiinnostuneille OPPIVA-verkoston jäsenkunnille. Aluksi esitellään vertaisauditoinnin tavoitteita, käytännön toteutusta, sisältöä ja tuloksia. Kerromme myös aikaisimmista kokemuksista ja osallistujien palautteesta. Lopuksi on varattu aikaa kysymyksille ja vastauksille. Webinaari pohjustaa vertaisarvioinnin toista aaltoa, joka alkaa vuonna 2023. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu webinaariin:

 

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

10.11.2022 14:00

Päättyy:  

10.11.2022 15:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa


Lisätiedot

OPPIVA-verkosto

oppivaverkosto@edita.fi