Datasääntelypäivä -koulutus

28.11.2023 09:00

Scandic Simonkenttä & Verkossa

Kouluttajat

iiris-kivikari-portrait.jpg

Iiris Kivikari, Senior Attorney, Asianajaja, CIPP/E, Head of Intellectual Property, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy

Iiris Kivikari on immateriaalioikeuksiin, datan sääntelyyn ja tietosuojaan erikoistunut asianajaja Dittmar & Indreniuksen Innovation Powerhousessa. Iiris on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa kansainvälisten yritysten strategisesti merkittäviä datahankkeita sekä kehittämässä dataintensiivisiä palveluita. Iiris on Suomen Asianajajaliiton Immateriaalioikeus-asiantuntijaryhmän jäsen ja opettaa tietosuojajuridiikkaa Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

tobias-brautigam.jpg

Tobias Bräutigam, Osakas, Bird & Bird Asianajotoimisto Oy

Tobias Bräutigam toimii osakkaana ja vetää Bird & Bird Asianajotoimiston Tietosuoja ja yksityisyyden suoja -ryhmää ja hän on yksi Euroopan johtavista tietosuoja-asiantuntijoista. Hänellä on laaja inhouse kokemus Microsoftilta ja Nokialta, ja hän on myös toiminut IAPP:n eri hallitusten jäsenenä ja toimii puheenjohtajana kokeneille tietosuoja-ammattilaisille tarkoitetussa Cambridge Privacy Forumissa. Hän on informaatio-oikeuden dosentti kahdessa eri yliopistossa ja kirjoittaa alan tieteellisiin julkaisuihin. Hänelle on myönnetty arvostettu IAPP:n Fellow of Information Privacy (FIP) -tunnustus ensimmäisenä Suomessa toimivana juristina.

joonas-mikkila.jpg

Joonas Mikkilä (YTM), Teknologiateollisuus ry

Joonas Mikkilä toimii Teknologiateollisuus ry:ssä johtavana asiantuntijana ja keskittyy teknologiapolitiikkaan ja digitalisaation liittyvään yhteiskuntavaikuttamiseen niin kansallisella kuin EU-tasolla. Hän on seurannut läheisesti myös data-asetuksen valmistelua..

arttu.ruukki-pysty.jpg

Arttu Ruukki, Senior Legal Counsel, Fondia Oyj

Arttu on Fondian datan sääntelyyn pureutuvan asiantuntijaryhmän Suomen haaran vetäjä ja laajasti mukana aiheeseen liittyvissä asiakasprojekteissa sekä koulutuksissa. Dataan ja sen sääntelyyn liittyvänä erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat tekoälyn hyödyntämiseen liittyvät juridiset haasteet. Fondialla Arttu avustaa asiakkaita päivittäin erilaisissa sopimusneuvotteluissa sekä compliance-politiikkojen suunnittelussa ja jalkauttamisessa. Artun tausta on teollisuus- ja teknologiayhtiöiden sisäisenä juristina, jonka peruja hänen lähestymistapansa juristin työhön on hyvin pragmaattinen ja käytännön liiketoiminnan realiteetteihin kytkeytyvä.

liisa.holopainen-pysty.jpg

Liisa Holopainen, Senior Legal Counsel, Fondia Oyj

Liisan erikoisalaa on teknologiajuridiikka, erityisesti tietosuoja ja datan käyttöön liittyvät oikeudelliset kysymykset sekä kyberturvallisuuteen liittyyvä juridiikka. Liisa kuuluu Fondian datatalous-asiantuntijaryhmään ja neuvoo ja kouluttaa uuden dataregulaation ja kyberturvajuridiikan puitteissa eri sektoreilla toimivia asiakkaita. Liisalla on tuoreessa muistissa GDPR:n voimaantulo ja siinä yhteydessä tehdyt nykytilaselvitykset ja tulkinnat. Tästä kokemuksesta on hyötyä myös dataregulaatiopaketin haltuun ottamisessa. Ennen Fondiaa Liisa on työskennellyt mm Nixulla ja Kelan IT-osastolla. Liisalla on myös EU-oikeudellista osaamista ja hän on työskennellyt EU:n tuomioistuimessa 2,5 vuotta.

Otto Lindholm, Counsel, Dottir Attorneys Ltd

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:   28.11.2023 09:00
Päättyy:   28.11.2023 15:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Scandic Simonkenttä & Verkossa

Simonkatu 9
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Asiakaspalvelu, lakikoulutukset

020 450 2040

asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi

Koulutuksen hintaan sisältyy tallenne, joka on osallistujien katsottavissa kuusi kuukautta koulutuksen jälkeen.