Tilaajan suunnitteluvastuu -koulutus

13.9.2023 09:00

Koulutus järjestetään verkossa

Mitä tilaajan suunnitteluvastuu pitää sisällään, ja millaisia vastuita myötävaikutusvelvollisuuden laiminlyöntiin liittyy? Missä määrin urakoitsijan tulee havaita suunnitelmissa olevia ristiriitoja tai puutteita?

Rakennusurakka perustuu tiettyihin lähtötietoihin ja suunnitelmiin. Tyypillisesti suunnitteluvastuu kuuluu tilaajalle, jonka suunnitelmat ja selvitykset toimivat lähtökohtana rakennushankkeen toteuttamiselle. Aina kaikkea suunnittelutyötä ei kuitenkaan saada valmiiksi urakkasopimuksen tekohetkellä, vaan toteutuksen suunnittelua jatketaan hankkeen eri vaiheissa.

Tämä koulutus auttaa kiinnittämään huomiota tärkeimpiin tilaajan velvoitteisiin ja selventää rakennusurakkasopimukseen kuuluvien suoritusten ja lisä- ja muutostöiden eroa. Aihetta käydään myös läpi rakennusurakan yleisten YSE 1998 -ehtojen näkökulmasta. Koulutus antaa konkreettisia työkaluja tilaajan suunnitteluvastuuseen liittyvien tulkintakysymysten ratkaisemiseksi.

Koulutus kuuluu Rakennusjuridiikan koulutusisarjaan. Voit osallistua tähän yksittäiseen webinaarikoulutukseen tai edullisesti koko sarjaan.

Koulutus vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Miten tilaajan suunnitteluvastuu vaikuttaa sopimuksen mukaiseen työtulokseen?
 • Mitä YSE-ehtojen 8 §:n mukainen tilaajan myötävaikutusvelvollisuus pitää sisällään, ja millaisia vastuita velvollisuuden laiminlyöntiin liittyy?
 • Miten YSE 8 §:n mukaisia vahingonkorvausvaatimuksia ja lisäaikavaatimuksia arvioidaan?
 • Mikä on suunnitelma-aikataulun merkitys ja miten suunnitelmapuutteista tulee reklamoida?
 • Missä määrin urakoitsijan tulee havaita suunnitelmien ristiriitoja tai puutteita ja miten urakoitsijalle voi siirtyä osavastuu suunnitelmien puutteista?

Kenelle?

Koulutus sopii mm.

 • Asianajajille ja muille juristeille
 • Rakennuttajille
 • Urakoitsijoille
 • Rakennusyritysten työnjohdolle ja johtohenkilöille
 • Rakennusalan konsulteille

Koulutuksen osallistuja saa:

 • Monipuolisen ja käytännönläheisen webinaarikoulutuksen tilaajan velvoitteista sekä rakennusurakkasopimukseen kuuluvien suoritusten ja lisä- sekä muutostöiden eroista.
 • Mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja kommentteja kouluttajille ennakkoon sekä koulutuksen aikana webinaarin chatissa (Lähetä ennakkokysymyksesi: asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi).
 • Koulutuksen webinaaritallenteen puolen vuoden ajaksi käyttöönsä.
 • Edilex-verkkopalvelun käyttöoikeuden määräajaksi (alkaen ilmoittautumisesta ja päättyen neljä viikkoa koulutuksen jälkeen). Kun haluat ottaa palvelun käyttöösi, toimi näin.

Haluaisitko tilata omalle organisaatiollesi räätälöidyn koulutuksen? Tutustu tilauskoulutuksiimme.

Katso ohjelma

 

Alennukset & Edut

 • Edilexin käyttäjät: -15% koodilla EDILEX
 • Creditan käyttäjät: -15% koodilla CREDITA
 • Julkisen sektorin edustajat: -15% koodilla JULKINEN
 • Juristiliiton jäsen: -20% koodilla JURISTILIITTO

Alennuskoodien alennus lasketaan 1 hlö perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Varmista paikkasi koulutuksessa ilmoittautumalla viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuspäivää.

Ryhmäetuhinnan saa, kun samasta organisaatiosta ilmoitetaan monta osallistujaa samalla kertaa.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Kouluttajat

Ville Laine, asianajaja, osakas, OTL, Properta Asianajotoimisto Oy

Asianajaja Ville Laineella on yli 15 vuoden kokemus rakennushankkeiden sopimusasioista ja rakennushankkeisiin liittyvästä riidanratkaisusta. Tyypillisesti Ville avustaa sekä tilaajia että urakoitsijoita erilaisissa virheisiin, viivästyksiin sekä lisä- ja muutostöihin liittyvissä urakkariidoissa tai konsulttitoiminnan yleisiin sopimusehtoihin (KSE) liittyvissä riitatilanteissa. Ville on julkaissut useita alaansa liittyviä teoksia ja artikkeleita sekä luennoi säännöllisesti eri järjestöjen tilaisuuksissa.

Johan Appelqvist, DI, operatiivinen johtaja, Fimpec PMO Oy

Johan Appelqvistilla on 20 vuoden kansainvälinen kokemus vaativien rakennushankkeiden ajanhallinnasta ja optimoinnista, sekä 15 vuoden kokemus tietomallien käytöstä rakennushankkeiden suunnittelussa ja tuotannonohjauksessa. Johan on tunnettu luennoitsija ja kouluttaja aikataulusuunnittelun ja -ohjauksen, tietomallintamisen ja LEAN menetelmien hyödyntämisessä rakennushankkeiden ohjauksessa. Hän on uransa aikana konsultoinut yli 50 rakennusyrityksen muutosprosessia ympäri maailmaa. Viime vuosien aikana Johanin on toiminut asiantuntijana usean urakkariidan selvittelyssä sekä Suomessa ja Ruotsissa.

Ajankohta

Alkaa:  

13.9.2023 09:00

Päättyy:  

13.9.2023 11:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Koulutus järjestetään verkossa


Lisätiedot

Asiakaspalvelu, lakikoulutukset

020 450 2040

asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi

Koulutuksen hintaan sisältyy tallenne, joka on osallistujien katsottavissa kuusi kuukautta koulutuksen jälkeen.