Vesi- ja ympäristölupapäivä - miten tehostaa lupaprosessia? -koulutus

27.9.2023 09:00

Scandic Simonkenttä & Verkossa

Ajankohtaispäivän asiantuntijat

oili-rahnasto_v8a0544-1kopio.jpg

Oili Rahnasto, ylijohtaja, ympäristöministeriö

Oili Rahnasto toimii ympäristöministeriön ilmasto- ja ympäristönsuojeluosaston ylijohtajana määräaikaisesti, kunnes virka on täytetty. Hän on toiminut pitkään ympäristöministeriössä ympäristönsuojeluosastolla päästöt ja ympäristöriskit –yksikön päällikkönä. Yksikön tehtäväalaan kuuluu ympäristönsuojelulainsäädännön, ympäristöluvituksen ja valvonnan kehittäminen, teollisuuden ympäristönsuojelu ja ilmansuojelu sekä ympäristövastuisiin ja ympäristöriskien torjuntaan liittyviä asioita.

riitta_rama6244.jpg (3.07 MB)

Riitta Rämä, asianajaja, Asianajotoimisto Naturata Oy

Rämä on erikoistunut ympäristöoikeuteen. Rämällä on pitkä kokemus ympäristöoikeudellisista asiantuntijatehtävistä, jotka ovat pääasiassa liittyneet infrastukruuri- ja rakentamishankkeiden lupamenettelyihin, kaavaprosesseihin ja Natura-alueisiin liittyviin kysymyksiin. Hänellä on laaja kokemus siitä, miten luonnonsuojelun ja infrahankkeiden intressit yhdistetään ja sitä kautta hankkeiden tehokas eteneminen varmistetaan.

Arto Paananen, ympäristöneuvos, Vesiyksikön päällikkö, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristöneuvos Arto Paananen toimii vesiyksikön päällikkönä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta. Yksikön tehtäviin kuuluu vesitaloushankkeiden lupakäsittely. Paanasella on pitkä kokemus vesilakiin liittyvistä asioista. Ennen lupaviranomaiseen siirtymistä hän on toiminut vesilain valvojana (ELY-keskus) ja mm. valtakunnallisen vesilain valvojien ryhmän puheenjohtajana sekä Pirkanmaan ELY-keskuksen vesistöyksikön tutkijana.

Elina Nyholm, esittelijäneuvos, oikeuskanslerinvirasto

Elina Nyholm toimii esittelijäneuvoksena oikeuskanslerinvirastossa. Aiemmin hän on työskennellyt mm. lainsäädäntöneuvoksena oikeusministeriössä julkisoikeuden yksikössä, vastuualueinaan erityisesti hallintolainkäyttö ja hallintomenettely. Nyholmilla on pitkä kokemus käytännön tuomioistuintyöskentelystä mm. ympäristönsuojelulain ja vesilain mukaisten asioiden parissa korkeimmasta hallinto-oikeudesta ja alueellisista hallinto-oikeuksista. Nyholm on väitellyt vuonna 2015 ympäristönsuojelulain jälkivalvontasäännöksistä.

Maria Mäkinen, ylitarkastaja, Varsinais-Suomen ELY-keskus

Mäkinen toimii Varsinais-Suomen ELY-keskuksen (ympäristö- ja luonnonvarat vastuualueen) ympäristönsuojeluyksikössä. Yli 20 vuotta ympäristöhallinnossa on sisältänyt monenlaisia tehtäviä pohjavesiin liittyen: pohjavesialueiden kartoitusta, seurantaa ja vesienhoitoa. Vesilain valvonta vedenoton osalta on kuulunut tehtäviin kymmenen vuoden ajan, hieman vähemmän aikaa tehtävänä on ollut myös ympäristönsuojelulain mukainen valvonta (jätevedenpuhdistamot). Työhön liittyy sekä ennakko- että jälkivalvontaa, eli mm. luvantarpeen arviointia, lausuntoja sekä ja ympäristö- ja vesitalouslupien valvontaa.

Mika Seppälä, oikeusneuvos korkein hallinto-oikeus

Seppälä on oikeusneuvos korkeimman hallinto-oikeuden I jaostolla, jolla ratkaistaan muun muassa ympäristöasioita koskevat asiat. Aiemmin hän toiminut ympäristölainsäädännön lainvalmistelijana, ympäristövalvonnassa lakimiehenä ja ympäristönsuojelu- ja vesitalousasioiden ratkaisijana valtion ympäristölupaviranomaisessa. Hänellä on laaja kokemus koko ympäristölainsäädännön soveltamisesta, mutta hän on erikoistunut erityisesti ympäristönsuojelulainsäädäntöön, jätelainsäädäntöön, vesilainsäädäntöön sekä terveydensuojelulainsäädäntöön.

millasiiri-2.jpg

Milla Siiri, laatu- ja ympäristöpäällikkö, Seepsula Oy

Milla Siirillä on yli 25 vuoden monipuolinen ympäristöalan kokemus julkisen sektorin ympäristöviranomaistehtävistä ja yksityisen sektorin yritysten ja toimijoiden palvelemisesta ympäristönsuojelulain, maa-aineslain, vesilain ja yva-hankkeiden johtamisesta ja toteuttamisesta sekä seurannasta. Seepsulalle Milla Siiri on tehnyt töitä yhteensä noin 5 vuoden ajan (konsulttina ja työntekijänä). Seepsula Oy on Suomen suurin yhdelle alueelle keskittynyt kiviainestoimija Uudellamaalla, jossa kehitetään kallion louhintaa ja jalostamista, uusioenergian tuottamista sekä toiminnan laajentamista kiertotaloustoimintoihin.

Tapahtuma on päättynyt.

Suositun koulutuksen päivitetty uusinta

Tilaisuus on syksyllä 2022 järjestämämme kiitetyn Vesi- ja ympäristölupapäivän päivitetty uusinta. Olemme kehittäneet sisältöä osallistujapalautteen pohjalta entistäkin vuorovaikutteisemmaksi ja käytännönläheisemmäksi. Tervetuloa mukaan!

Osallistujapalautetta edellisestä toteutuksesta:

“En muista pitkään aikaan olleeni yhtä innostavassa ja tasokkaassa koulutuksessa. Kiitos tästä!”

“Erinomaiset asiantuntijat puhujina ja ajankohtaiset aiheet. Asiat avattiin hyvin esimerkeillä. Koko koulutuspaketti ole erinomaisesti suunniteltu ja toteutettu.”

“Asiat käsiteltiin monelta eri kantilta ja parasta oli keskustelu.”

Ajankohta

Alkaa:  

27.9.2023 09:00

Päättyy:  

27.9.2023 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Scandic Simonkenttä & Verkossa

Simonkatu 9
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Asiakaspalvelu, lakikoulutukset

020 450 2040

asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi

Koulutuksen hintaan sisältyy tallenne, joka on osallistujien katsottavissa kuusi kuukautta koulutuksen jälkeen.