Seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistus -koulutussarja

22.5.2023 09:00

Koulutus järjestetään verkossa

Kouluttajat

ojala.jpg (4.85 MB)

Timo Ojala, oikeusneuvos, korkein oikeus

Timo Ojala aikaisemmin toiminut hovioikeudenneuvoksena Helsingin hovioikeudessa sekä esittelijänä korkeimmassa oikeudessa ja hovioikeudessa. Ojala on käsitellyt seksuaalirikoksia eri tuomioistuimissa noin 20 vuoden ajan ja tämän lisäksi kirjoittanut seksuaalirikoksia käsitteleviä kirjoja.

asmundela.jpg (3.92 MB)

Saara Asmundela, rikoskomisario, Sisä-Suomen poliisilaitos

Saara Asmundela toimii tutkinnanjohtajana Sisä-Suomen poliisilaitoksella virkapaikkanaan Jyväskylä. Hänen päävastuualueenaan on lapsiin kohdistuneiden rikosten tutkinta. Hän on toiminut lähisuhdeväkivalta- ja seksuaalirikosten tutkinnassa kymmenen vuoden ajan.

korkman.jpg (1.02 MB)

Julia Korkman, oikeuspsykologian dosentti, erikoissuunnittelija, Euroopan kriminaalipolitiikan instituutti HEUNI 

Julia Korkman toimii tällä hetkellä HEUNIN eli YK:n yhteydessä toimivan Euroopan kriminaalipolitiikan instituutin erikoissuunnittelijana. Lisäksi hän on Åbo Akademin oikeuspsykologian tutkimusryhmän (LePÅ) toinen vetäjä yhdessä apulaisprofessori Jan Antfolkin kanssa. Hänen asiantuntija-aiheisiinsa kuuluvat niin lapsiin kohdistuvat rikokset ja niiden selvittäminen kuin seksuaalirikosuhrien asema prosesseissa, etäkuulemisen hyödyntäminen, turvapaikkahaastattelut ja niiden perusteella tehtävät arviot, sekä silminnäkijätunnistukset ja todistajanpsykologia laajemmin. Korkman on aiemmin pitkään toiminut HUS lasten ja nuorten oikeuspsykologian yksikössä ja hänellä on näin ollen pitkä kokemus käytännön rikosprosesseista ja epäiltyjen lapsiin kohdistuneiden rikosten tutkinnasta ja hän on myös toiminut useissa tärkeissä rikosprosesseissa asiantuntijana niin Suomessa kuin Ruotsissa. Korkman on myös eurooppalaisen oikeuspsykologian tutkimusverkoston EAPL:n seuraava puheenjohtaja kaudella 2023-2025.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

22.5.2023 09:00

Päättyy:  

29.5.2023 12:15

Tapahtumapaikka

Koulutus järjestetään verkossa


Lisätiedot

Asiakaspalvelu, lakikoulutukset

020 450 2040

asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi

Sarjan tallenteet ovat osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Ilmoittautuessasi sarjan jo alettua saat käyttöösi jo pidettyjen osien tallenteet.