Työoikeuden haastavat kysymykset -koulutussarja

15.3.2023 13:00

Koulutus järjestetään verkossa

Miten laaditaan onnistunut työ- ja johtajasopimus? Milloin esihenkilöt ja johtavassa asemassa olevat henkilöt voivat jäädä työaikalain ulkopuolelle? Miten työsuhteen päättämissopimus tehdään? Mitä velvoitteita 1.1.2020 voimaan tullut yhteistoimintalaki toi työpaikoille? 

Työoikeuden haastavat kysymykset -webinaarisarja iskee työoikeuden haastavien kysymysten ytimeen. Webinaarisarjassa käsitellään työsuhteen elinkaaren aikana esiintyviä yleisiä ja vaikeita kysymyksiä sekä erityisen ajankohtaisia aiheita, kuten uuden yhteistoimintalain soveltamisen haasteita ja työsuhteen päättämissopimusten oikeita käytäntöjä ja pätemättömyysriskejä.

Webinaarisarjan kouluttajina toimivat Suvi Knaapila (asianajaja, osakas) ja Mika Kärkkäinen (asianajaja, VT,) Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy, sekä Jaana Paanetoja (OTT, varatuomari, dosentti), Aki Eriksson (lakimies, Lounais-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue) ja Katri Pöllänen, (lakimies, Yhteistoiminta-asiamiehen toimisto, työ- ja elinkeinoministeriö).

Työoikeuden haastavat kysymykset-webinaarisarja koostuu seuraavista osista:

Voit ilmoittautua edullisesti koko webinaarisarjaan tai valita sinua kiinnostavan yksittäisen webinaarin. Webinaarisarjan osat täydentävät toisiaan, ja osallistumalla koko sarjaan saat monipuolista ymmärrystä työoikeuden haastavista ja ajankohtaisista kysymyksistä.

Kenelle?

  • Asianajajille
  • Työoikeusjuristeille
  • HR-johdolle ja -asiantuntjoille
  • Esihenkilöille
  • yritysjohdolle
  • Työnantaja- ja työntekijäjärjestön asiantuntijoille, asiamiehille, juristeille

Koulutussarjan osallistuja saa:

  • Neljä asiantuntevaa webinaarikoulutusta työoikeuden haastavista ja ajankohtaisista kysymyksistä.
  • Mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja kommentteja kouluttajille ennakkoon sekä koulutuksen aikana (lähetä ennakkokysymyksesi: asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi).
  • Koulutusten webinaaritallenteet puolen vuoden ajaksi käyttöönsä.
  • Edilex-verkkopalvelun käyttöoikeuden määräajaksi (alkaen ilmoittautumisesta ja päättyen neljä viikkoa koulutuksen jälkeen).

Haluaisitko tilata omalle organisaatiollesi räätälöidyn koulutuksen? Tutustu tilauskoulutuksiimme.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

15.3.2023 13:00

Päättyy:  

27.4.2023 15:00

Tapahtumapaikka

Koulutus järjestetään verkossa


Lisätiedot

Asiakaspalvelu, lakikoulutukset

020 450 2040

asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi

Sarjan tallenteet ovat osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Ilmoittautuessasi sarjan jo alettua saat käyttöösi jo pidettyjen osien tallenteet.

Kouluttajat:

suvi-knaapila.png (5.04 MB)

Suvi Knaapila, asianajaja, osakas, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy 

Suvi Knaapila on arvostettu työoikeuden ammattilainen ja toinen asianajotoimisto Dittmar & Indreniuksen työoikeuspraktiikan vetäjistä. Suvi neuvoo asiakkaita mm. työoikeuteen, ulkomaankomennuksiin sekä palkitsemiseen liittyvissä toimeksiannoissa.

mika_karkkainen.jpg (114 KB)

Mika Kärkkäinen, asianajaja, VT, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy 

Mika Kärkkäinen on harjaantunut työoikeuden ammattilainen. Mikalla on laaja kokemus työsuhteeseen liittyvien riita-asioiden hoitamisesta. Hän on myös kirjoittanut useita kirjoja ja artikkeleita työoikeudesta.

paanetoja-jaana.png (62 KB)

Jaana Paanetoja, OTT, varatuomari, dosentti 

Jaana Paanetoja on puolueeton työoikeuden moniosaaja. Hänellä on laaja ja monipuolinen kokemus opettajana ja kouluttajana eri yhteisöissä sekä kirjojen ja artikkeleiden kirjoittajana. Muun ohessa hän on osallistunut lainvalmisteluun, työneuvoston ja työtuomioistuimen toimintaan.

avi-aki-eriksson-02.jpg (2.89 MB)

Aki Erikssonin, Lakimies. Lounais-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue.

Aki Erikssonin, Lakimies. Lounais-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue.

Aki Eriksson on toiminut jo yli 10 vuoden ajan työsuojeluhallinnossa lakimiehenä ja toiminut sinä aikana kouluttajana niin tarkastajakunnalle kuin asiakkaillekin. Akin vastuulle kuuluvat työaikaan, työsopimuksiin ja työsyrjintään liittyvät juridiset kysymykset ja hän osaakin lähestyä näitä teemoja hyvin käytännönläheisesti. Aki edustaa myös työsuojeluviranomaista työrikosoikeudenkäynneissä puolueettomana asiantuntijana.  

20221115_100013.jpg (603 KB)

Katri Pöllänen, lakimies, Yhteistoiminta-asiamiehen toimisto, työ- ja elinkeinoministeriö

Katri Pölläsellä on monipuolinen kokemus yhteistoiminta-asiamiehen toimiston toimivaltaan kuuluvista tehtävistä. Hän on toiminut yhteistoiminta-asiamiehen toimistossa lakimiehenä lähes toimiston perustamisesta lähtien. Valvonta-asioiden lisäksi Katri on hoitanut mm. oikeudenkäyntejä ja tutkinta-asioita, digitalisaatiota sekä hankinta-asioita. Lisäksi hän toimii yhteistoiminta-asiamiehen toimiston, työneuvoston ja valtakunnansovittelijan toimiston edustajana tietosuoja- ja tietoturvaryhmässä.