Sairauspoissaolot, lomat ja vapaat - juridiikka ja käytäntö -koulutussarja

7.11.2023 09:00

Koulutus järjestetään verkossa

Mitä HR:n ja esihenkilöiden tulee tietää sairauspoissaolojen, lomien ja vapaiden juridisista reunaehdoista? Miten tulisi toimia toistuvien ja epäselvien sairauspoissaolojen suhteen? Miten vuosilomien ajankohdat sumplitaan oikein, ja kuka niistä päättää? Mitä juridisia seikkoja tulee ottaa huomioon työstä poissa olevien sijaisjärjestelyissä?

Sairauspoissaolot, lomat ja vapaat -koulutussarja käsittelee työntekijöiden erityyppisten poissaolojen juridisia kysymyksiä käytännönläheisellä otteella. Koulutussarjan ensimmäinen osa tarjoaa kattavat tiedot sairausajan palkanmaksu- ja poissaolo-oikeudesta sekä sairauspoissaolo-oikeuden väärinkäyttötilanteista. Sarjan toinen osa pureutuu vuosilomien ja muiden vapaiden juridisiin reunaehtoihin. Pohdimme muun muassa kysymystä siitä, kuka määrää poissaolosta ja sen ajankohdasta. Sarjan kolmas osa käsittelee työntekijän poissaolon vaikutuksia työnantajan toimintaan. Mitä on otettava huomioon sisäisiä järjestelyjä toteutettaessa ja mahdollisia sijaisia palkattaessa? 

 Koulutussarjan asiantuntevina kouluttajina toimivat Jaana Paanetoja (OTT, varatuomari, dosentti), Minna Majuri (LT, työterveyshuollon erikoislääkäri), Kristiina Riipinen, (asianajaja, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy), Anu-Tuija Lehto (varatuomari, LL.M. Atl, SAK) ja Jarkko Pehkonen (asianajaja, varatuomari, Kasanen & Vuorinen Oy)

 Sairauspoissaolot, lomat ja vapaat - juridiikka ja käytäntö -koulutussarja koostuu seuraavista osista:

Voit ilmoittautua edullisesti koko koulutussarjaan tai valita sinua kiinnostavan yksittäisen koulutuksen.  

Haluaisitko tilata omalle organisaatiollesi räätälöidyn koulutuksen? Tutustu tilauskoulutuksiimme.

Kenelle?

 • Esihenkilöille
 • Henkilöstöjohtajille
 • Henkilöstöpäällikköille
 • HR-asiantuntijoille
 • Palkkahallinnon asiantuntijoille
 • Työoikeusjuristeille
 • Henkilöstöjuristeille
 • Työntekijä- ja työnantajajärjestöjen asiantuntijoille ja asiamiehille

Koulutussarjan osallistuja saa:

 • Kolme osaamistasi vankentavaa webinaarikoulutusta työntekijöiden sairauspoissaolojen, lomien ja vapaiden juridisista kysymyksistä ja niiden vaikutuksista työnantajalle.
 • Mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja kommentteja kouluttajille ennakkoon sekä koulutuksen aikana (lähetä ennakkokysymyksesi: asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi).
 • Koulutusten webinaaritallenteet puolen vuoden ajaksi käyttöönsä.
 • Edilex-verkkopalvelun käyttöoikeuden määräajaksi (alkaen ilmoittautumisesta ja päättyen neljä viikkoa koulutuksen jälkeen). Kun haluat ottaa palvelun käyttöösi, toimi näin.

 

Katso kouluttajat

 

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

7.11.2023 09:00

Päättyy:  

5.12.2023 12:00

Tapahtumapaikka

Koulutus järjestetään verkossa


Lisätiedot

Asiakaspalvelu, lakikoulutukset

020 450 2040

asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi

Sarjan tallenteet ovat osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Ilmoittautuessasi sarjan jo alettua saat käyttöösi jo pidettyjen osien tallenteet.